Categorieën

Service

Varen door de Vlietlanden

Varen door de Vlietlanden
Wonen

Varen door de Vlietlanden

  • Redactie
  • 26-07-2016
  • Wonen
Varen door de Vlietlanden

Foto: Natuurmonumenten, René Koster

VLAARDINGEN - Natuurmonumenten organiseert volgende week zaterdag, 6 augustus, een vaar- en fotoavond. Samen met de boswachter kunnen geïnteresseerden aan het eind van de dag door de Vlietlanden varen en foto's maken.

"We varen langs de bloemrijke Vlietlanden en zien het schilderachtige landschap van Midden-Delfland", stelt Natuurmonumenten wervend. Vertrek is om vijf uur 's middags, bij café-restaurant Uitspanning Vlietzicht in Schipluiden. "Vogels vliegen om de boot en de waterkanten staan vol met dotterbloemen en lisdoddes."

De boottocht staat in het teken van fotograferen en de schipper (een ervaren fotograaf) laat zijn publiek de mooiste plekjes van de Vlietlanden zien, zo is zijn bedoeling. Ook is er af en toe de mogelijkheid aan de wal foto's te maken. Rond negen uur is de boot terug bij Vlietzicht.

In september en oktober staan er vergelijkbare tochten gepland. Vooral aanmelden is steeds nodig, via www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 15,00 voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 20,00.