Van ziekenhuis naar ziekenhuis voor de Roparun

12-05-2019 Gezond Redactie

Foto's: redactie Schiedam24 en Christina Boes


SCHIEDAM - De Franciscus Runners, een team van de ziekenhuizen Franciscus Vlietland en Gasthuis, doet met Pinksteren mee aan de Roparun. Om geld in te zamelen organiseren de lopers en de begeleiders op de fiets en in de auto, voorafgaand evenementen en activiteiten. Een filmavond, of een wandeling.

Op de afdeling Facilitair (schoonmaak) van het Vlietlandziekenhuis wist Rosa Maria Sueiro­-Roma een groep collega's, maar ook andere collega's, vrienden en bekenden, over te halen om gisteren de wandelschoenen aan te trekken en te lopen van ziekenhuis naar ziekenhuis. Zeven wandelaars gingen in Schiedam van start en liepen naar het Gasthuis en daarna terug. Een tocht van een kleine twintig kilometer. De andere wandelaars - en deden er ruim twintig mee - liepen van Rotterdam naar Schiedam. Onderweg was er zon, lekkers en elkaar. "Ik wist niet dat we zo dicht bij de stad zulke mooie plekken hadden."

De opbrengst van de loopochtend is nog niet bekend. Directeur Marjolein Tasche liep ook mee en zegde toe dat het ₣anciscus de opbrengst van de wandelaars verdubbelt.

Bekijk de foto'sGerelateerd