Van Turnhout naar hier voor Vastenactie

29-03-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De Vastenactie is vaste prik op scholengemeenschap Spieringshoek, in de tijd voor Pasen. Dit jaar gaan op 4 april alle klassen geld inzamelen voor het goede doel - op een zo origineel mogelijke wijze. De 'gewone' lessen komen op die dag te vervallen; alles staat in het teken van de Vastenactie. Dit jaar gaat het erom wat de doen aan de hongersnood in grote delen van Afrika.

Seth Heijndijk uit Vlaardingen zit op Spieringshoek en is betrokken bij de hulpactie. "Mijn klas A2B heeft bedacht om zo veel mogelijk geld in te zamelen door middel van een fietstocht, waarvoor de leerlingen zich laten sponsoren’’, aldus Heijndijk. "Op maandag vertrekken wij met een bus, deels gesponsord door stichting Bus voor een Dag, naar Turnhout in België. Vanaf daar fietsen we terug naar Schiedam. De overnachting wordt gesponsord door kampeerboerderij De Kiek in Alphen."

De tweedeklasser vraagt ieder om een steentje bij te dragen aan de actie voor Afrika. "Sponsor dan klas A2B! U kunt kiezen uit een sponsorbedrag voor de klas óf u kunt ervoor kiezen om een ander onderdeel van de activiteit te sponsoren. Alvast heel erg bedankt!" Wie wil sponsoren kan een bericht sturen naar Seth via s.heijndijk@spieringshoek.nl.Gerelateerd