Vaccinatiegraad stijgt sluipenderwijs

28-10-2021 Gezond Redactie

Beeld: GGD


SCHIEDAM - Het aantal gevaccineerden tegen Corona in Schiedam groeit, maar op een bescheiden tempo. Dat valt op te maken uit de cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond.  

Het beeld hangt nauw samen met de manier waarop ernaar gekeken wordt. In procentpunten is de groei beperkt, in absolute aantallen gaat het toch om enkele honderden mensen.

De GGD maakte gisteren nieuwe cijfers bekend over het aantal Schiedamse gevaccineerden. Van de inwoners van de stad van twaalf jaar en ouder is 70,5 procent volledige ingeënt. 72 Procent van de Schiedammers heeft in ieder geval één prik met het vaccin ontvangen. Dat zijn grofweg dezelfde percentage als burgemeester Cor Lamers afgelopen vrijdag meldde aan de gemeenteraad. 

Iets dieper in de cijfers gedoken blijken er grote verschillen per leeftijdsgroep. Van de 65-plussers in Schiedam is 90,6 procent volledige gevaccineerd en kreeg 92,2 procent tenminste één prik. Van de jonge leeftijdsgroep, de twaalf en 24 jaar is nog niet de helft volledige gevaccineerd. De andere leeftijdsgroepen zitten daar tussenin.

Het verschil in de cijfers van de vorige update, ruim een week geleden, is klein. Voor de groep 65-plussers is dat begrijpelijk, met zijn al hoge vaccinatiegraad. Daar kwam in een week tijd 0,1 procentpunt bij. 

In de jongste leeftijdsgroep ligt dat iets anders, maar valt nog altijd moeilijk van een grote toename van het aantal inentingen te spreken. De graad volledig gevaccineerden ging daar van 48,7 naar 49,6 procent, deel gevaccineerden van 51,4 naar 52 procent. Een groei van 0,9 procent nog altijd voor ruim honderd inentingen. 

Bij de groep 25- tot 44-jarigen steeg het aantal mensen met een prik van 60,1 naar 60,4, het aandeel met twee prikken of in ieder geval volledig ingeënt ging van 58,3 naar 58,8, hetgeen gelijk staat met ook zo’n honderd prikken.

Onder de 45- tot 64-jarigen veranderde de vaccinatiegraad niet noemenswaardig.


Gerelateerd