Twijfel over Coronacijfers

02-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt vandaag negentien nieuwe positieve Coronatests in Schiedam. Dat zijn er beduidend minder dan gisteren (34 toen) en eergisteren (56). Mogelijk is de doorgifte van Schiedamse besmettingen vertraagd.

Landelijk werden er 5534 positieve tests gemeld, nog minder dan gisteren (5836 toen), toen in vergelijking met de dagen ervoor ook al sprake was van een flinke daling van het geregistreerde aantal infecties met Corona.

Gisteren was er echter sprake van computerproblemen en die zouden vandaag nog niet zijn opgelost.

Het Coronadashboard van de rijksoverheid meldt: “Door een storing in het testuitslagensysteem zijn er vandaag minder meldingen doorgekomen. Hierdoor valt het cijfer vandaag lager uit dan verwacht. Komende dagen vallen de cijfers hoger uit.”

Er werden volgens RIVM geen stadgenoten opgenomen in het ziekenhuis om de gevolgen van de virusinfectie te behandelen en evenmin overleden er Schiedammers. Niet duidelijk is of deze cijfers ook onbetrouwbaar zijn vanwege moeilijkheden met de registratie. In heel Nederland zouden in de afgelopen 24 uur 174 mensen zijn opgenomen en veertig naar de Intensive Care zijn gegaan. In totaal zouden er precies 2600 mensen in het ziekenhuis liggen met Covid-klachten.

Het overlijden van drie mensen in Nederland als gevolg van Corona wordt vandaag gemeld.Gerelateerd