Twee Schiedammers overleden aan gevolgen Corona

03-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Twee Schiedammers zijn overleden aan de gevolgen van besmetting met het Coronavirus.

Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM zojuist bekend heeft gemaakt. Ook werden er twee ziekenhuisopnames van inwoners van Schiedam geregistreerd.

Het aantal nieuwe besmettingen met Corona ligt vandaag op 71. Dat zijn er minder dan in de afgelopen dagen.

In de afgelopen week werden 576 Schiedammers positief getest. Dat betekent - ter vergelijking met andere gemeenten - per honderdduizend Schiedammers een aantal van 729 besmettingen. Dat zijn precies dezelfde cijfers als gisteren, omdat ook vorige week dinsdag 71 nieuwe besmettingen in de stad werden gemeld. Schiedam stijgt wel op het lijstje met steden met de meeste Coronabesmettingen - omdat het aantal nieuwe infecties in andere gemeenten harder daalt. Na Bunschoten en Vlaardingen staat Schiedam daarop nu derde.

In heel Nederland werden in de afgelopen 24 uur 7.776 mensen positief getest op het Coronavirus. Ook dat zijn aanzienlijk minder nieuwe besmettingen dan er de afgelopen dagen werden gemeld. Er werden 364 mensen opgenomen in het ziekenhuis, zeer fors meer dan gisteren, toen het ging om 239 opnames. 59 Mensen belandden op de Intensive Care, tegen 47 gisteren.

Teleurstellend is het aantal overledenen. Dat waren er de afgelopen 24 uur naar verluidt 113. Gisteren werden er 29 doden gemeld als gevolg van Corona. Waarschijnlijk speelt hier een weekendeffect mee van overledenen in het afgelopen weekend die vanwege weekendsluiting of vrij van registrerende medewerkers pas gisteren werden gemeld.



Gerelateerd