Twee Schiedammers met Corona in ziekenhuis

30-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De afgelopen dagen zijn opnieuw twee Schiedammers in het ziekenhuis opgenomen vanwege serieuze klachten als gevolg van Corona.

Dit blijkt uit cijfers van de RIVM. Ook het aantal besmettingen neemt nog steeds niet echt af, ondanks de vaccinatiecampagne die ervoor heeft gezorgd dat zo goed als iedereen die wil, is ingeënt.

Vandaag meldt het RIVM vijftien nieuwe positieve Coronatests, eenzelfde aantal als gisteren; eergisteren werden zestien nieuwe besmettingen geregistreerd. In de afgelopen week zijn 118 nieuwe infecties vastgesteld door de instanties. Een week geleden lag dat aantal op 105, een week daarvoor op 93.

De GGD Rotterdam-Rijnmond stelt dat 85,3 procent van de Schiedamse 65-plussers, 71,8 procent van de stadgenoten tussen de 45 en 59 jaar en 49 procent van de Schiedammers van 25 tot 44 jaar oud ondertussen honderd procent is ingeënt. Als ook de mensen die in ieder geval één prik hebben ontvangen worden meegeteld komt daar nog eens ruim één tot ruim vijf procent (bij de jongste leeftijdscategorie) bij. 

Blijkbaar is een dergelijk niveau van vaccinaties momenteel niet afdoende om het virus in Schiedam te doen uitdoven. Dat is overigens een ontwikkeling die zich in veel Nederlandse gemeenten lijkt voor te doen. Alhoewel in het Brabantse Alphen-Chaam al een week lang geen besmetting is vastgesteldGerelateerd