Truus Bos over haar laatste wil

31-01-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Opnieuw bracht een Schiedamse het tot de nationale tv. Dit keer geen moordverdachten, dansende politiemannen, goedgebekte Schiedammers die in een straatinterview een hilarisch antwoord geven, maar Truus Bos.

Bos is actief betrokken bij de coöperatie Laatste Wil. Die ijvert voor het in eigen hand houden van het moment van overlijden voor mensen die het lijden aan het leven. Zij werd bevraagd door de NOS bij gelegenheid van het verschijnen van een rapport van een commissie die onderzoek deed in opdracht van het kabinet naar de mensen met een doodswens.

Truus Bos (72) denkt daar ook veel over na, hoe het moet als ze het plezier in het leven verliest. "Alle scenario's heb ik uitgedacht en vastgelegd", vertelde de inwoonster van De Gorzen gisteren in het NOS Journaal. "Dit heb ik ook besproken met mijn artsen en mijn omgeving." Bos wil niet afhankelijk zijn van een arts als het zover is en vindt het niet gek om zelfdodingsmiddelen in huis te hebben; de Laatste Wil kwam in het nieuws omdat het de leden informeerden over een conserveermiddel dat als zelfdodingsmiddel kan worden gebruikt.

D66-Kamerlid Pia Dijkstra wil binnen een paar weken een wetsvoorstel indienen voor hulp aan ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Het item van het NOS Journaal is hier te zien.Gerelateerd