Toonkunstkoor wil mantelzorgers verwennen

08-10-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Om de Schiedamse mantelzorgers eens lekker in het zonnetje te zetten, nodigt Toonkunstkoor Schiedam ze uit voor een bijzonder concert. Het koor nodigt specifiek mensen die hun nabijstaanden verzorgen, hiervoor uit.

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op 8 november verzorgt het Toonkunstkoor een klassiek concert. Naar aanleiding van het Liduinajaar 2015 besloot het koor dit jaarlijkse najaarsconcert specifiek mantelzorgers aan te bieden. Het koor licht zelf toe: "De Heilige Liduina was vooral voor chronisch zieken een grote troost. Zij hielp hen hun ziekte en problemen te kunnen dragen. In de huidige tijd wordt nog altijd zorg gedragen voor zieken en anderen die zonder hulp hun leven onvoldoende vorm kunnen geven. Tegenwoordig noemen we dat zoals u weet mantelzorg. Zorgen voor iemand die je dierbaar is, is een verrijkende ervaring. Maar het neemt niet weg dat het soms zwaar kan zijn. Er even tussenuit gaan kan net een steuntje in de rug geven."

Toonkunstkoor Schiedam wil aan mantelzorgers een middag 'zonder zorg' laten beleven. Mantelzorgers uit de Waterwegregio kunnen zich opgeven voor gratis toegangskaarten. Dit graag voor 15 oktober, via het mailadres secretariaat@toonkunstkoorschiedam.nl of T: 010 - 4710542. "Tevens vernemen we graag of u mantelzorg geeft in de thuissituatie van uw naasten, of dat hij of zij elders zorg ontvangt", aldus het koor.

Op het programma staan werken van Maurice Duruflé, John Rutter en Anton Bruckner. Het koor wordt begeleid door dubbel blaaskwintet I Fiati uit Rotterdam en de Schiedamse stadsorganist Arjen Leistra. Het geheel staat onder leiding van vaste dirigent Willem Blonk.Gerelateerd