Tien nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

15-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Tien nieuwe Coronabesmettingen meldt het RIVM vandaag in Schiedam. Daarmee blijft het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen op een ongewenst hoog niveau. Gisteren kwamen er in de stad twaalf nieuwe virusinfecties bij, eergisteren zes.

De relatieve toename in de laatste zeven dagen per honderdduizend inwoners komt daarmee vandaag op tachtig; een week geleden stond dat cijfer nog op 53.

Ook elders in Nederland neemt het aantal nieuwe besmettingen toe; zodoende kleurt de kaart van het land steeds meer rood, met gemeenten die meer dan vijftig nieuwe positieve tests per honderdduizend inwoners kenden in de afgelopen zeven dagen. Schiedam bivakkeert rond de twintigste stek op de lijst, vandaag is het nummer negentien.

Bovenaan die lijst nog steeds Delft met 170 besmettingen per 100.000, gevolgd door Bergeijk, Amsterdam en Den Haag. In heel Nederland kwamen er afgelopen dag 1379 nieuwe vastgestelde Coronabesmettingen bij.

Geen Schiedammers zijn de afgelopen dagen in het ziekenhuis opgenomen en er zijn ook geen overledenen in de stad.Gerelateerd