Team Goudriaan als laatste binnen na Roparun

10-06-2019 Gezond Redactie

Foto: Roparun

ROTTERDAM - Voor alle teams die in het afgelopen weekend van Parijs, Hamburg of Almelo naar de finish in Rotterdam hebben gelopen en gefietst, zit Roparun 2019 erop. Langs een erehaag van vrijwilligers werd het laatste team binnengehaald.

Dat was Team Goudriaan, dat met nummer 135 liep en fietste. Voor het team was editie 2019 een jubileumjaar; voor de tiende keer deed de ploeg met vrienden, dorpsgenoten, bekenden en familie uit het Zuid-Hollandse dorp mee. Ooit opgericht door onder anderen Arie Korevaar, erelid van het team, bij het 750-jarig jubileum van Goudriaan, passeerde het team nu als laatste onder de finishboog op de Binnenrotte. Om exact tien voor half acht werd het team op de finishstreep onthaald. Gemiddeld liepen de lopers van het team 10.39 kilometer per uur. Laatste of niet, de vrolijkheid zit er nog goed in bij Team Goudriaan. Het sluit daarmee de 28ste editie van de Roparun in stijl af.

Tijdens de slotavond op 28 juni wordt het definitieve bedrag bekendgemaakt dat de 323 teams met hun inspanningen bij elkaar brachten. Daaronder vijf Schiedamse teams en een heleboel Schiedamse lopers, fietsers en verzorgers.

De organisatie zegt terug te kijken op een geslaagde editie.Gerelateerd