Stijging Coronabesmettingen, ook in Schiedam

04-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De ontwikkeling van het aantal Coronapatiënten in Nederland is zorgwekkend. Aantal besmettingen en aantal ziekenhuisopnames is afgelopen week verdubbeld ten opzichte van de weer ervoor.

In Schiedam werden tussen 22 juli en 4 augustus 32 mensen positief getest op Corona, zo meldt het RIVM. Afgelopen week waren dat er in heel Nederland 2.588. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week. Veerenveertig mensen werden afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen met ernstige ziekeverschijnselen, 21 meer dan vorige week.

Vorige week meldde het RIVM in Schiedam 29 besmettingen in twee weken.

Zes mensen met bewezen Corona-infectie zijn overleden afgelopen week. Dat zijn er drie minder dan in de voorgaande week.

De groei van het aantal besmettingen kan niet worden toegeschreven aan meer tests: het aantal tests bij de GGD lag afgelopen week tienduizend lager dan de weer ervoor.
Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week gestegen van 1,1 procent in de week van 20 juli naar 2,3 procent in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Schiedam staat met een aantal besmettingen van 40,6 per honderdduizend inwoners deze week op de vijftiende stek op de lijst van gemeenten waar het Coronavirus heerst.
Rotterdam is met 122,2 besmettingen per honderdduizend de ongewilde aanvoerder van dat lijstje. Ook in Waddinxveen legt dat aantal hoog, boven de honderd. Daarna volgen Gorinchem en Gouda, met 73 en 70 besmettingen per honderdduizend. Ook in Amsterdam, Den Haag, Oostzaan, Breda, Ridderkerk en Capelle aan den IJssel, Bergen op Zoom en Alphen-Chaam, Lopik en ook Vlaardingen ligt het aantal besmetting relatief hoger.Gerelateerd