Steeds meer Coronapatiënten in ziekenhuis

23-03-2021 Gezond Redactie

 
SCHIEDAM - Bericht van het ziekenhuis, en dat is geen goed teken. Het meldt dat er momenteel in de twee vestigingen 58 Coronapatiënten zijn opgenomen.

"Door de stijgende aantallen Coronapatiënten in de regio en in ons ziekenhuis start ik weer met het verzenden van deze persupdate", laat een woordvoerster weten.

Dertien van de 58 patiënten zijn opgenomen op de Intensive Care, de meesten in het Franciscus Gasthuis. Verder waren er vanochtend negen mensen met de verdenking Corona opgenomen in het ziekenhuis.

"In combinatie met de andere IC-behoeftige patiënten is het erg druk op de IC", aldus de woordvoerster Daardoor was het Franciscus Gasthuis & Vlietland de afgelopen dagen genoodzaakt IC-patiënten uit te plaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Zie hier. "Het aantal Coronapatiënten in de kliniek stijgt gestaag. We houden de toename regionaal in de gaten, waardoor we tijdig kunnen sturen op regionale en eventueel landelijke spreiding."

Het ziekenhuis is begonnen met het preventief testen van patiënten bij opnames. "Aanleiding voor het preventief testen is de besmettelijkheid van de Britse variant van het Coronavirus en het feit dat er meer besmette patiënten zonder klachten zijn", aldus de toelichting. "Het doel van preventief testen is het voorkomen van onopgemerkte verspreiding in het ziekenhuis." Van belang voor andere patiënten en medewerkers. "Patiënten die naar het ziekenhuis komen voor een geplande opname worden van tevoren geïnformeerd en uitgenodigd voor een Coronatest een dag voor de opname. Bij acute opnames worden de patiënten direct bij opname getest."

Landelijk is besloten dat er gestart wordt met het vaccineren van de medisch hoog-risicogroepen, die door de Gezondheidsraad benoemd zijn. Voor de vaccinatie van deze patiënten wordt de hulp van de ziekenhuizen ingeschakeld, aldus het ziekenhuis. Franciscus start aanstaande maandag met deze vaccinatieronde op beide ziekenhuislocaties. Het gaat bij Franciscus Gasthuis & Vlietland om een groep van zeventienhonderd patiënten.

 Gerelateerd