Stagnatie in ontwikkeling Schiedamse Corona-infecties

09-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag in Schiedam 23 positieve Coronatests. Daarmee stagneert de verspreiding van het virus in de stad, maar ook het terugdringen ervan.

Gisteren waren dat er vijftien nieuwe besmettingen, eergisteren acht, de dag ervoor 22. Die aantallen liggen wel aanzienlijk lager dan de gemiddelden van de afgelopen weken.

Er zijn de afgelopen 24 uur volgens het RIVM geen Schiedammers opgenomen in het ziekenhuis en er is recent ook geen stadgenoot overleden als gevolg van de Corona-infectie.

Het landelijke beeld verschilt daarvan niet veel. Terwijl de afgelopen dagen het aantal nieuwe besmettingen in Schiedam terugliep en nationaal steeg, is dat vandaag precies andersom. Er worden in Nederland 7383 positieve tests gemeld, bijna achthonderd minder het aantal gisteren voor het eerste gemelde infecties.

De laatste 24 uur werden 241 mensen opgenomen in het ziekenhuis, aldus het RIVM. Dat zijn er acht minder dan gisteren. Er belandden meer mensen op de Intensive Care: 44, zeven meer dan gisteren.

Het aantal overleden komt in de afgelopen 24 uur uit op 139, vijftig meer dan gisteren. Het totaal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 12307.Gerelateerd