Stad Holland favoriet onder intermediairs

18-10-2018 Gezond Redactie

HOEVELAKEN - Stad Holland uit Schiedam is de best gewaardeerde zorgverzekeraar in de branche. Dat concludeert Bureau DFO uit Hoevelaken. Het bureau houdt jaarlijks een onderzoek onder zogenaamde 'intermediairs': financieel adviseurs, bemiddelaars, tussenpersonen.

Stad Holland is een zusterbedrijf van DSW. Met een 8,4 bleef de verzekeraar uit Schiedam ONVZ (7,7) en De Amersfoortse (7,3) ruim voor. In het onderzoek is de waardering gemeten die intermediairs hebben voor de dienstverlening op vijf gebieden van de zorgverzekeraars. Zestien daarvan werden er onder de loep genomen. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op 726 waarnemingen.

DFO-directeur Jurjen Oosterbaan stelt dat zorg steeds belangrijker wordt voor intermediairs. Daarom doen financieel adviseurs er volgens hem goed aan om onder meer via de zorgverzekeringen betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in die gezondheidszorg. Respondenten in dit onderzoek geven aan dat zij bij gemiddeld vijftien procent van de particuliere klanten ook de zorgverzekering verzorgen. Bij 45 procent van hen neemt die klantengroep in grootte toe.Gerelateerd