Sporttoestellen Maasboulevard blijven

23-03-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De sporttoestellen op de Maasboulevard blijven staan. Het Schiedamse college wil de buitenapparaten overnemen van Open Sports, dat ze tijdelijk heeft geplaatst.

B&W stelt de raad voor de toestellen voor zestigduizend euro over te nemen. Er wordt volgens sportwethouder Fahid Minhas, die de plannen toelichtte, veel gebruik gemaakt van de fitnessapparaten, ‘zeker nu het niet mogelijk is naar de sportschool te gaan’.

Net als het plan om een Pumptrack aan te leggen in noord, komt het voorstel voor het behouden van de apparaten vanuit de wijk, aldus Minhas. “De bewonersvereniging en omwonenden vroegen ze te laten staan. En ze haalden zelf tienduizend euro op om dat mogelijk te maken.

B&W stelt nu voor om uit de Enecogelden de apparaten aan te schaffen. Volgens Minhas is de nieuwwaarde van het setje toestellen ongeveer honderdduizend euro. Ze zijn tenslotte geschikt voor buitensporten en dusdanig geplaatst dat ze niet kunnen worden opgepakt of meegenomen. Voor zestig procent van die prijs wil Open Sports ze wel kwijt, aldus de wethouder.

Het geld voor de aanschaf komt vanuit de stad; het geld dat de wijkbewoners bij elkaar hebben gehaald kan volgens Minhas worden gebruikt voor de aankleding van de sportplek, 'bebording, bankjes, dat soort dingen'. De buurtsportcoaches van de gemeente kunnen worden ingezet voor de begeleiding van de sporters 'op bepaalde dagen'.Gerelateerd