Sportdag Paula Kooper opnieuw groot succes

22-06-2016 Gezond Redactie

Leerlingen van drie scholen genieten van de sport- en speeldag - en de volwassenen (waaronder wethouder Stam) niet minder

SCHIEDAM - Paula Kooper werkte een groot deel van haar leven in zwembad Groenoord en zwembad Zuid. Zij zette zich hartstochtelijk in voor de Vrienden van Zwembad Zuid, die succesvol tegen de sluiting streden. Ze overleed tijdens de Pinksteren van 2015, maar haar Vrienden besloten om een jaarlijkse sport- en speeldag aan haar te wijden. Het was dinsdag voor de tweede keer. En opnieuw een groot succes.

Het slechtweerscenario kon in de la blijven. Drie basisscholen namen deel met groep 7 en Het Kleurrijk, Willibrordus en Bernardus hadden daarmee negentig leerlingen op de been gebracht. De dochter van Paula Kooper, Cindy, was er met haar echtgenoot en zoon en met een zus van Paula.

Hoewel de organisatie lag bij de Stichting Vrienden van Zwembad Zuid, had Optisport de eindverantwoordelijkheid. Dit bedrijf runt het bad aan de Westfrankelandsedijk.

Mario Stam, wethouder voor onderwijs, reikte de prijzen uit van de dansfinale. Dat stond in het teken van meedoen is belangrijker dan prijzen winnen. Na de prijsuitreiking kreeg elke leerling door Cindy en wethouder Stam een herinneringsmedaille omhangen, daarna nog even swingen en vervolgens time to go home, tevreden, met een glimlach op het gelaat,  en een hand vol sinaasappelen. Na tussendoor nog heel even van een ijsje genoten te hebben, beschikbaar gesteld door Albert Heijn uit de Groenelaan.

Locatiemanager Ad Fransen van Optisport Schiedam had het zwembad en het buitenterrein beschikbaar gesteld, alsmede het dienstdoende personeel.Gerelateerd