Scouts verzinnen alternatief voor overvliegen in Coronatijd

01-03-2021 Gezond Redactie

Kim, Luuk en Svea maakten de overstap; foto's: Scouting Tono-groep


SCHIEDAM - 'Overvliegen'. Dat doen de kinderen bij scouting - op een feestelijke manier - als ze overgaan naar een volgende leeftijdsgroep. Door de Coronapandemie kwam dat er de afgelopen tijd niet van bij de Scouting Tono-groep. Maar afgelopen zaterdag maakten de kinderen uit de jongste leeftijdsgroep dan toch de overtocht naar de welpen.

De bevers zijn de jongste leden bij scouting, meisjes en jongens van vier tot zeven jaar. Normaal gesproken gaan de kinderen die zeven zijn geworden op een feestelijke manier over naar de welpen. De Coronapandemie was het de vraag of dat overvliegen wel door kon gaan.

“Als scoutinggroep vinden we veiligheid erg belangrijk”, zo vertelt Monica Pool, beverleidster bij de Scouting Tono-groep uit Groenoord-Zuid. “Nu is één van de regels rond Corona dat alle leeftijdsgroepen strikt gescheiden moeten blijven, dus dat was wel even een uitdaging”.

De scoutinggroep wist een oplossing te bedenken door Kim, Luuk en Svea van de ene kant van een bruggetje over te laten slingeren naar de andere kant. Zo konden de bevers aan de ene kant van de sloot blijven, en de welpen aan de andere kant, keurig gescheiden. De meisjes en jongens tussen de zeven en elf jaar, die hun drie nieuwe leden feestelijk ontvingen, bouwden een uitgebreide hindernisbaan om de nieuwkomers te ontvangen.

“Zo konden we dit mooie moment toch met iedereen vieren”, aldus Pool. “De bevers waren ontzettend trots de hindernisbaas goed te hebben gedaan en voelen zich nu al helemaal groot, nu ze bij de welpen hore.n" De jongste leeftijdsgroep gaat met drie scoutjes minder verder, maar heeft de afgelopen tijd weer de nodige aanwas van nieuwe leden gehad.

Bekijk de foto'sGerelateerd