Categorieën

Service

Schoonste club of school van Schiedam

Schoonste club of school van Schiedam
Sport

Schoonste club of school van Schiedam

  • Redactie
  • 07-01-2016
  • Sport
Schoonste club of school van Schiedam

SCHIEDAM - Sportverenigingen en scholen in Schiedam kunnen meedoen aan een wedstrijd om verkozen te worden tot Schoonste Club of Schoonste School. Deelnemers worden uitgedaagd hun gebouwen en terreinen schoon te houden.

De wedstrijd begint op 19 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag. De strijd bestaat uit twee onderdelen. Irado plaatst bij de deelnemende scholen en clubs een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval en drankenkartons. Deelnemers die dat succesvol doen maken kans op tussentijdse beloningen in de vorm van korting op sportkleding, toegangskaartjes voor evenementen, attracties of sportwedstrijden, of een ontbijt.

Zorgen de sporters en scholieren daarnaast nog voor een zwerfafvalvrij terrein, dan kunnen zij meestrijden in de competitie ‘Schoonste Club en Schoonste School van Schiedam'. Ook in Vlaardingen wordt op initiatief van Irado de wedstrijd gehouden.

De deelnemerde organisaties maken kans op het winnen van een activiteit ter waarde van duizend euro. Er zijn ook tweede (€ 750,00) en derde prijzen (€ 500,00). De wedstrijd loopt tot maart 2017.

Zwerfafval bij sportverenigingen en scholen bestaat voor een groot deel uit plastic, weet Irado. Lege petflesjes, drinkpakjes en broodverpakkingen of frituurbakjes zijn vaak de boosdoeners van de vervuiling van terreinen. Met deze actie hoopt de afvalinzamelaar hier iets aan te doen. Door het afval gescheiden bij elkaar te brengen, kan die hergebruikt worden.

Irado heeft samen met andere afvalbedrijven in Nederland het doel om op basis van de ervaringen per 1 januari 2018 te komen tot een effectief en landelijk dekkend beloningssysteem voor PET-flesjes, drankenblikjes en eventueel andere (verpakkings)materialen.