Categorieën

Service

Schoolgaande jeugd ook naar Waterparkfeest

Schoolgaande jeugd ook naar Waterparkfeest
Wonen

Schoolgaande jeugd ook naar Waterparkfeest

  • Redactie
  • 24-08-2016
  • Wonen
Schoolgaande jeugd ook naar Waterparkfeest
SCHIEDAM – Het Waterparkfeest begint vrijdag niet om elf uur maar om één uur. De organisatoren proberen zo veel mogelijk kinderen en jongeren op dat tijdstip op de Jozef Oreliosingel te krijgen.

Het feest zou zaterdag worden gehouden, maar werd door het verwachte slechte weer – dat overigens goeddeels uitbleef – verplaatst naar vrijdag. Verschillende mensen vroegen de redactie van Schiedam24 al hoe dat kon: een feest voor schoolgaande jeugd organiseren op de dag?

Brahim Ayadi, jongerenwerker bij SWS, dat de organiserende Jongerenraad Groenoord ondersteunt, legt uit dat de jongeren de afgelopen dagen overlegd hebben met verschillende scholen om te kijken naar de mogelijkheden om de leerlingen toch op het Waterparkfeest (tweede editie) te krijgen. “Sommige scholen hebben gezegd de lessen eerder te willen stoppen. En anders kunnen de leerlingen nog na afloop van hun lessen aanschuiven.” Het feest duurt tot vijf uur.

Het Internationale Vos en El Furkan hebben al aangegeven het lesrooster aan te passen om mee te kunnen doen met het feest. “Vandaag nog zou er overleg zijn met andere scholen”, aldus Ayadi.