Schiedamse Aya Laghzaoui wint George Maduroprijs

16-05-2020 Gezond Redactie

Aya Laghzaoui tijdens 'Young Impact Helpt’; foto's: Dylan Vermaas


AMSTERDAM - Aya Laghzaoui is de winnares van de George Maduroprijs 2020.

De Schiedamse kreeg de onderscheiding voor jongeren die zich inzetten voor de samenleving gisteren uitgereikt. Dat gebeurde tijdens 'Young Impact Helpt’, een online show waarmee de organisatoren wilden zorgen voor 'een positieve boost tijdens de Coronacrisis'.

De George Maduroprijs werd voor de vierde keer uitgereikt. Laghzaoui won behalve die prijs ook een award in de categorie Community. De negentienjarige Schiedamse werd genomineerd vanwege 'haar grenzeloze inzet voor anderen in binnen- en buitenland'. 

Aya Laghzaoui heeft een zeldzame stofwisselingsziekte en daardoor een beperkte levensverwachting. Dat weerhoudt haar er echter niet van om bijna al haar tijd te steken in het helpen van anderen. Ze doet onder andere boodschappen voor alleenstaande ouderen in Nederland en ze bouwt roze waterputten in Afrika. Roze, want dat betekent voor haar hoop. 

"Tijd is momenteel het meest kostbare bezit van Aya en zelfs dat offert zij op om anderen te helpen. Aya is een échte heldin en verdient het daarom om in de voetsporen van George Maduro te treden’’, aldus juryvoorzitter Gwen van Poorten.

‘’Het winnen van deze prijs is het bewijs dat niets je dromen in de weg hoeft te staan", zo reageert Laghzaoui. "Voor alle jongeren die altijd in hokjes zijn geplaatst en hier moeilijk uit wisten te komen, deze is voor jullie! Laten wij samen de wereld roze inkleuren’’, aldus de winnares.

De Young Impact Awards zijn een initiatief van Young Impact, een van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Ze zijn uitgereikt in zes categorieën. De zes winnaars streden vervolgens om de George Maduroprijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro en tevens Madurodam. Deze winnaar werd gekozen door Teun Toebes (winnaar George Maduroprijs 2019), Büsra Celik (burgemeester Madurodam), Patrick Anthonissen (directeur Young Impact) en Gwen van Poorten.

Bekijk de foto'sGerelateerd