Schiedammer overleden aan gevolgen Corona

27-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt het overlijden van een Schiedammer of Schiedamse aan de gevolgen van een Coronabesmetting. Ook is er een stadgenoot opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling na infectie met het virus.

In de stad werden ten opzichte van de melding gisteren 27 nieuwe positieve Coronatests afgelegd. Dat zijn er minder dan de afgelopen dagen.

De situatie in de rest van het land laat opnieuw een flinke daling zien in het aantal nieuwe infecties, naar 5373 wel te verstaan. Eerder deze week liep het aantal nieuw geregistreerde positieve Coronatests op tot flink boven de negenduizend.

Maar tegelijkertijd wordt de opname van 335 mensen in het ziekenhuis gemeld. Bij liefst 57 mensen bleek dat ze op de Intensive Care beademd moeten worden. Het totaal aantal mensen met Corona in het ziekenhuis loopt nu volgens de cijffers van het RIVM op tot 2597.

Het aantal mensen dat overleed aan de gevolgen van het virus in de afgelopen 24 uur wordt door het RIVM gesteld op 31. Het totaal aantal Coronaslachtoffers in Nederland komt daarmee op 17.093, waarvan 110 in Schiedam.Gerelateerd