Schiedam zwart op de kaart, met zeventien nieuwe infecties

22-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Zeventien nieuwe Coronabesmettingen meldt het RIVM vandaag in Schiedam. Gisteren kwamen er 26 nieuwe infecties bij, meer dan ooit eerder op één dag werden vastgesteld. Zodoende is er sprake van stabilisatie van het aantal infecties onder Schiedammers.

In de afgelopen zeven dagen zijn er 125 Schiedammers positief getest op Corona. Dat waren er flink meer dan in de voorgaande zeven dagen, toen er 63 besmettingen bijkwamen. De week daarvoor waren er 42.

Uitgedrukt per 100.000 inwoners kwamen er in de stad afgelopen week 158 mensen met Corona bij. Daarmee blijft Schiedam net buiten de Nederlandse top-10. In Amsterdam loopt het aantal infecties per 100.000 op tot 239, in Rotterdam tot 167, maar net meer dan onder evenveel Schiedammers.

Het RIVM heeft op zijn kaarten van Nederland een nieuwe categorie ingevoerd. Was voorheen iedere gemeente met vijftig op meer besmettingen per 100.000 inwoners roodgekleurd, nu is dat alleen nog voor die steden en dorpen met vijftig tot 99 infecties over deze meeteenheid. Gemeenten die daarboven gaan, zoals Schiedam, kleuren dus zwart. Bijna alle omliggende gemeenten krijgen op de kaart die kleur, met uitzondering van het Westland en Midden-Delfland.

In totaal meldt het RIVM vandaag in Nederland 2221 nieuwe positief uitgevallen tests. Directeur Jaap van Dissel sprak vanmorgen in de Tweede Kamer over de tweede Coronagolf die nu daarwerkelijk over Nederland spoelt. Afgelopen week werden 13471 nieuwe Corona-infecties gemeld. In het ziekenhuis werden 152 mensen opgenomen, 33 mensen overleden aan de gevolgen van een Coronabesmetting.Gerelateerd