Schiedam terug bij af met Corona

06-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Schiedam is terug bij af. Een andere conclusie over de ontwikkeling van de Coronabesmettingen in de stad lijkt niet mogelijk. Vandaag meldt de RIVM zestig nieuwe infecties van Schiedammers.

Op 6 november werd voor het laatst een dergelijk hoog aantal besmettingen gemeld. De GGD Rotterdam-Rijnmond liet eerder weten dat het sinds woensdag kampt met een achterstand in het verwerken van testen, afgelegd in Schiedam en Rotterdam-Zuid. Gisteren en eergisteren werden 21 en 22 positieve tests gemeld. Hopelijk is de achterstand met het hoge aantal van vandaag ingelopen, dat blijkt morgen. 

Het aantal infecties gemeld in de afgelopen week bedraagt nu 261. Alle inspanningen van velen de afgelopen weken ten spijt lijkt het virus in de stad niet terug te dringen.

Vandaag wordt de opname in het ziekenhuis ter behandeling van Corona van één Schiedammer gemeld.

In heel Nederland verschilt het beeld eigenlijk niet van dat in Schiedam. Vandaag wordt gemeld dat afgelopen 24 uur de gegevens van 6814 positieve Coronatests zijn verwerkt. Dat zijn er weer veel meer dan de 6577 van gisteren en de  5935, 5641 en 4992 van de dagen daarvoor. Het aantal ziekenhuisopnames daalt iets, naar 160 van 189 en ook minder mensen belandden op de Intensive Care (21 tegen 28). Er overleden 25 mensen met Corona, terwijl gisteren 58 sterfgevallen als gevolg van het virus werden gemeld.Gerelateerd