Schiedam koploper in aantal Corona-infecties

06-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het aantal Coronabemettingen in Schiedam loopt nog niet terug. De stad is koploper van het momenteel meest 'foute' lijstje van Nederland, dat van het aantal infecties met het virus.

Het RIVM meldt vandaag 81 positieve Coronatests van Schiedammers in de afgelopen 24 uur.

Twee Schiedammers zijn sinds de melding van gisteren opgenomen in het ziekenhuis ter behandeling van hun klachten als gevolg van Corona. .

Gisteren waren er 68 Schiedammers die uit de test leerden dat ze een Corona-infectie hadden opgelopen, woensdag waren dat er 46. Afgelopen maandag was het aantal besmettingen in de stad voor het laatst hoger dan vandaag, met 89.

Schiedam voert nu de lijst aan van Nederlandse gemeenten met het relatief grootste aantal besmettingen. Per honderdduizend inwoners legden er de afgelopen week 668 een positieve test af. Vlaardingen is overigens tweede.

Ook in Nederland als geheel stijgt het aantal vastgestelde besmettingen vandaag, van een kleine zevenduizend gisteren naar 7272 vandaag. Vorige week vrijdag werden er ruim elfduizend infecties gemeld.

In het ziekenhuis werden de afgelopen dag honderdtachtig mensen opgenomen, flink minder dan gisteren. Er liggen nu 1842 mensen in het ziekenhuis vanwege Corona. Ruim zeshonderd van hen worden behandeld op de Intensive Care, waar sinds gisteren ook nog 33 nieuwe patiënten werden opgenomen. Weer flink meer mensen moesten Coronabesmetting vandaag bekopen met hun leven: 118 (gisteren 87).Gerelateerd