Roparunners behouden thuis

22-05-2018 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De teams van de Roparun zijn weer behouden thuis. Vanuit Hamburg en Parijs liepen in het pinksterweekend 309 teams naar Rotterdam. Daar kwam het team van de Koninklijke Militaire Academie als eerste binnen, nog voor twaalf uur gistermiddag. Ook teams uit Emmeloord en Venlo waren nog voor het middaguur op de Binnenrotte, waar de finishlijn was getrokken.

Maar natuurlijk ging het niet om 'het eersie zijn'. Ook het team De Blije Beijerlanders dat als laatste binnenkwam, nog voor half acht 's avonds, werd als helden binnengehaald. In totaal zetten ongeveer achtduizend mensen zich in om het loopevenement tot een succes te maken.

De teams zamelden met hun prestatie geld in voor het verlichten van de levens van kankerpatiënten. Wat dat betreft deed het team van het Schiedamse team Fource – van de handel in automaterialen in de 's-Gravelandsepolder – het uitstekend, met naar nu bekend is een opbrengst van 29.342 euro. De teller van alle teams bij elkaar staat  op 2,7 miljoen euro. Maar de ervaring leert dat dat bedrag flink hoger uitpakt als alle bijdragen zijn verzameld. Vorig jaar werd het dubbele, 5,4 miljoen bijeengebracht.

Een 'typisch' Schiedams team dat meedeed was Team Aad de Vette, een team met familieleden van de aan kanker overleden Aad. Dat team was om 15.21 uur over de finish. Een ander team met Schiedamse roots was het team Argos – binnen om 17.41 uur. Fource kwam even later, om 17.45 uur binnen. Ook team 183, Run4u, had een flink aantal Schiedammers in de gelederen – en was om 17.16 uur binnen. Verder waren er Schiedammers actief in teams van bedrijven en instellingen, zoals van Eneco, Hooymeijer, Unilever, de Sparta Supporters en het Franciscus- en het Maasstadziekenhuis.Gerelateerd