Roparun levert ruim vijf miljoen op

09-06-2018 Gezond Redactie

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De Roparun 2018 heeft een bedrag opgebracht van 5.144.412,64 euro. De eindopbrengst werd gisteren onthuld tijdens de traditionele slotavond.

Tijdens deze 27e editie van Roparun liepen 309 teams in het Pinksterweekend (19-21 mei) in estafette vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

In totaal hebben ruim achtduizend mensen deelgenomen aan de Roparun. Directeur Wiljan Vloet: “We hebben een hele mooie editie achter de rug. Het evenement trekt terecht veel aandacht, maar het gaat om de doelen die we met dit enorme bedrag kunnen steunen. Elke euro wordt besteed binnen het motto van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In het afgelopen jaar hebben we 157 doelen gesteund. Mijn dank gaat uit naar alle teams en de mensen die hen hebben ondersteund.”

Tijdens de slotavond kwamen alle deelnemende teams bijeen om te horen wat de gezamenlijke opbrengst is. Een aantal teams, waaronder de drie teams met de hoogste opbrengst werden extra in het zonnetje gezet. Team 15, Het team van Technische Unie heeft dit jaar het meeste geld ingezameld: 87.254,96 euro. De opbrengst per team heeft dit jaar een record bereikt sinds 2013, maar liefst 16.595 euro gemiddeld. "Een enorme prestatie van de deelnemende teams, naast de sportieve resultaten die zij in het Pinksterweekend hebben laten zien", aldus de organisatie.

Volgend jaar start de Roparun op zaterdag 8 juni in Parijs en Hamburg. Binnenkort openen hiervoor de inschrijvingen.

 Gerelateerd