Ronde Tafel doneert € 20.000 aan Stichting Passie

14-06-2021 Gezond Redactie

Foto: Michel Meenderman (geheel links) en Dogan Tekin (tweede van links) van de Ronde Tafel Schiedam hebben de symbolische cheque uitgereikt aan Kim Antonissen (geheel rechts) en één van de leerlingen van Stichting Passie


SCHIEDAM - De Ronde Tafel Schiedam heeft een bedrag van twintigduizend euro gedoneerd aan de Stichting Passie uit Schiedam.

Vandaag werd door twee vertegenwoordigers van de Ronde Tafel Schiedam een symbolische cheque met het bedrag van twintigduizend euro uitgereikt aan Kim Antonissen, oprichter van de stichting. Stichting Passie zet zich in voor kinderen met een 'autisme spectrum stoornis'. Met het bedrag kunnen extra mogelijkheden worden gecreëerd om goed onderwijs te bieden aan kinderen die de stoornis hebben. Zo kan apparatuur worden gekocht om bijvoorbeeld les op te kunnen geven en de lesruimte wordt dankzij het geld goed ingericht.

Het geld is opgehaald met een kerstpakkettenactie en een online-veiling, die is gehouden door de Ronde Tafel Schiedam. Bedrijven kochten de kerstpakketten voor het goede doel en Schiedammers kochten op de online-veiling diverse producten door biedingen uit te brengen.

Met genoemde twee acties samen werd tienduizend euro ingezameld, een bedrag dat vervolgens is verdubbeld door de stichting ‘Het gehandicapte kind’ waardoor het totaal op twintigduizend euro komt.

De Ronde Tafel Schiedam is een vereniging die zich onder meer inzet voor diverse goede doelen in de stad door geld voor hen in te zamelen.