Categorieën

Service

Regio blijft bezorgd over concentratie ziekenhuiszorg

Regio blijft bezorgd over concentratie ziekenhuiszorg
Nieuws

Regio blijft bezorgd over concentratie ziekenhuiszorg

  • Redactie
  • 18-02-2016
  • Nieuws
Regio blijft bezorgd over concentratie ziekenhuiszorg
SCHIEDAM / ROTTERDAM - De gemeenten in het bedieningsgebied van het Franciscus Gasthuis & Vlietland, met uitzondering van Rotterdam, blijven zorgen houden over het verdwijnen van de geboortezorg en kindergeneeskunde uit Schiedam. Andere partners in de zorgketen delen deze zorg.

Dat maken de betrokken instanties bekend na een overleg gisteravond, met het ziekenhuis, over het voornemen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland om bepaalde vormen van zorg te concentreren op één locatie. De vier gemeenten en de verloskundigen, kraamzorg, huisartsen en de GGD stellen in een verklaring die vanavond is uitgebracht, waardering te hebben voor de inspanningen van het ziekenhuis om de zorg in de regio te verbeteren, maar ze blijven bezorgd over de voorgestelde verdeling van de verschillende zorgdisciplines.

Tijdens het overleg spraken alle partijen de uitdrukkelijke wens uit tijd en ruimte te vinden om de inhoud van het voornemen te bespreken in de ronde van consultatie en advisering, die het ziekenhuis doorloopt. Alle aanwezige partijen onderstrepen het belang van goede kwaliteit van zorg in de keten en de continuïteit van zorg voor de gehele regio, aldus de verklaring. Dit is het gezamenlijke vertrekpunt om in de komende weken de gesprekken voort te zetten. Op initiatief van het ziekenhuis zullen op korte termijn nadere inhoudelijke gesprekken volgen over een aantal nog te bepalen thema’s.