Proef met verbod vrachtwagens Havendijk

24-02-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Havendijk wordt - in ieder geval tijdelijk - 's nachts vrij van vrachtwagens. De gemeente Schiedam begint in de nacht van 1 op 2 maart een proef waarin vrachtwagens van de drukbereden weg worden geweerd.

De proef is bedoeld om te kijken of het verbannen van nachtelijk vrachtverkeer het antwoord is op zorgen en ergernissen van de bewoners van de Havendijk. Dat verkeer zorgt voor veel overlast, omdat het herrie maakt en trillingen veroorzaakt. Ook de kwaliteit van de in te ademen lucht staat door het drukke verkeer onder druk.

Vrachtwagens zijn vanaf maart van elf uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends niet welkom op de Havendijk, tussen Havenstraat (zeg maar, bij Hoek Loos) en de Koninginnebrug (over de Buitenhaven). Pas vanaf zeven uur 's ochtends mogen trucks weer van de weg gebruikmaken.

Voorafgaand en tijdens de proef wordt het verkeer in kaart gebracht, om te kijken wat de gevolgen van het nachtrijverbod zijn. De proef duurt vier maanden. Verkeer wordt vanaf de Vlaardingerdijk en de Rotterdamsedijk gewaarschuwd.

De gemeentelijke wijkprocesmanager Marcel Kreuger schrijft aan de bewoners van de Havendijk dat 'ook de gevolgen van een totaal vrachtverkeerverbod op de Havendijk worden onderzocht'.Gerelateerd