Prik tegen meningokokkenziekte voor 800 Schiedammers

09-02-2021 Gezond Redactie

Een van de twee CJG-vestigingen in Schiedam


SCHIEDAM - Ruim achthonderd jonge Schiedammers zijn de komende maanden welkom bij de twee lokale vestigingen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) voor het ontvangen van de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte.

Vanwege het Coronavirus organiseert het CJG geen vaccinatiedagen. Als alternatief daarvoor worden de kinderen in de regio Rotterdam-Rijnmond die een vaccinatie nodig hebben, individueel uitgenodigd. Tot mei is het de beurt aan alle jongeren die zijn geboren in 2007 om hun meningokokkenziektevaccinatie te ontvangen.

"Meningokokkenziekte kan leiden tot bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking", aldus het CJG, "en mensen kunnen er zelfs aan doodgaan. Daarom is de vaccinatie tegen meningokokkenziekte typen A, C, W en Y (MenACWY) opgenomen in het Rijkvaccinatieprogramma. Sinds 2020 niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor veertienjarigen."

Het daarom dat dit voorjaar 808 jongeren uit Schiedam door het CJG worden uitgenodigd om deze prik te komen halen bij de dichtstbijzijnde CJG-locatie. Zij zijn allemaal geboren in 2007. "Daarnaast krijgen de jongeren uit 2006, die deze vaccinatie nog niet hebben gehaald, opnieuw een uitnodiging."

Het uitvoeren van het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Het centrum is gevestigd aan de Noordvest en aan de Kerklaan.Gerelateerd