PPSC: werken aan derde helft

19-06-2019 Gezond Redactie

Foto's: PPSC


SCHIEDAM - PPSC wil meer activiteiten organiseren voor ouderen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds organiseert de vereniging ook met dat oogmerk de workshop 'P.P.S.C. 100 jaar vitaal / samenwerken naar De Derde Helft'.

De Derde Helft is een nieuw initiatief van het ouderenfonds met als doel om meer sociale activiteiten te organiseren voor ouderen in het clubhuis en/of de kantine van de sportvereniging. Overdag wordt een clubhuis/kantine vaak niet gebruikt, terwijl het een perfecte locatie is voor sociale activiteiten voor ouderen, aldus het fonds.

Bij PPSC onderkent dat en wil meedoen om het aantal activiteiten - en het aantal deelnemers daaraan - te vergroten. "Op dit moment doen al 48 ‘oldies’ mee aan diverse activiteiten, zoals walking football, tafeltennis, jeu de boules, biljart en darts", zo stelt de voetbalclub. Met De Derde Helft wil PPSC ook de mogelijkheden voor niet-sportieve activiteiten verkennen, zoals lezingen en spelmiddagen. "We willen graag met u brainstormen over uw ideeën hierbij en onze eigen ideeën toetsen."

Dat gebeurt tijdens de workshop, op 25 juni. De middag staat onder leiding van Caroline de Bes, 'coach en procesbegeleider op het gebied van samenspel'. De workshop vindt plaats in de kantine van PPSC op Sportpark Thurlede. "We zijn blij met de vertegenwoordiging van allerlei geïnteresseerden en initiatiefnemers, waaronder beleidsmedewerkers/uitvoerders van lokale welzijnsinstellingen en ouderenbonden." De gemeente ondersteunt het initiatief. Ook deelnemers aan de activiteiten van PPSC zijn van de partij. Tijdens de workshop vertellen onder meer clubvertegenwoordigers over hun ideeën en ambities, het Nationaal Ouderenfonds over het project en komt de praktijk in Numansdorp als voorbeeld aan de orde. Uiteraard is het de bedoeling de middag - vanaf twee uur - af te sluiten met concrete plannen en afspraken.Gerelateerd