Petitie tegen uitbreiding Zestienhoven

15-12-2016 Gezond Redactie

ROTTERDAM – Bewoners tegen vliegtuigoverlast (BTV) is een petitie gestart tegen de uitbreidingsplannen van 'Zestienhoven'. Zij willen de komende tijd zo veel mogelijk handtekeningen van omwonenden van het vliegveld verzamelen om de autoriteiten te overtuigen dat die uitbreiding er niet moet komen.

'Rotterdam The Hague Airport' vraagt om een uitbreiding van de zogenaamde geluidsruimte (de geluidsoverlast die het maximaal mag veroorzaken) om het aantal vluchten praktisch te kunnen verdubbelen. Dat zou in 2025 het geval moeten zijn. Het zit de BTV met name dwars dat een groot deel van die extra vluchten plaats zal vinden in de vroege ochtend en de late avond. Dat zou betekenen dat vroeg in de ochtend en laat in de avond iedere vijf minuten een vliegtuig over gaat. “Dit betekent meer geluidsoverlast en slaapverstoring voor omwonenden, ongezonde lucht in de woonomgeving en een waardedaling van de woningen.” De BTV vindt het onrechtvaardig dat de luchthaven en de stad wellicht de vruchten plukken van de uitbreiding, maar dat de omwonenden daarvoor de rekening betalen.

In de petitie verzoeken de initiatiefnemers dan ook de regering en lokale en provinciale bestuurders om de zorgen van de omwonenden serieus te nemen en uitbreiding onmogelijk te maken. Volgens planning zal de regering in de loop van dit jaar hierover een besluit nemen. De gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland moeten een advies geven. De petitie wordt ondersteund door Groen Links, dat aankondigt dat de fracties in de gemeenteraden van Schiedam, Rotterdam, Lansingerland, Vlaardingen en in de provincie, zich zullen verzetten tegen uitbreiding.

Via www.peitities.nl zijn sinds gisteren op dit moment 458 handtekeningen binnen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date