Pernis tegen helihaven bij Beneluxplein

16-06-2017 Gezond Redactie

ROTTERDAM - Pernis ziet niets in de komst van een heliport langs de Seattleweg bij het Beneluxplein. Dit meldt RTV Rijnmond.

De gebiedscommissie is unaniem tegen. ''We zitten er niet op te wachten'', zegt de voorzitter daarvan, Brian Frowijn van Leefbaar Rotterdam.

Donderdag vergadert de gemeenteraad van Rotterdam over het vliegveld. Naar verwachting zal worden besloten 'de geluidsruimte niet verder op te rekken'; de gemeenteraad van Schiedam stelde zich eerder al op dit standpunt. Dat wordt belangrijke 'input' voor de minister van Infrastructuur en Milieu, die een besluit moet nemen over mogelijke uitbreiding van de Rotterdamse luchthaven.

Speling kan er ontstaan als het zogenaamde maatschappelijke vliegverkeer, dat van de helikopters van de politie en de trauma-arts, wordt verplaatst. Rotterdam liet eerder dit jaar een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van een heliport aan de Seattleweg naast het voormalige ECT-kantoor. Alleen eventueel te plaatsen windmolens zouden een vliegveld voor helikopters letterlijk in de weg staan. 

Maar daar denken de inwoners van Pernis dus anders over. ''We zitten al midden in het geluid'', zegt gebiedscommissievoorzitter Frowijn. ''Die helikopters zorgen alleen maar voor meer geluid. En als het vliegveld wel kan uitbreiden, dan hebben wij ook nog eens een aanvliegroute boven ons.''Gerelateerd