Parochie viert rond Pasen via You Tube

03-04-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Parochie De Goede Herder gaat besloten vieringen houden die via het internet te volgen zullen zijn. De eerste viering is aanstaande zondag.

De kerken van de parochie, vier in Schiedam, twee in Vlaardingen en een in Maassluis, zijn sinds het weekend van 14, 15 maart gesloten voor vieringen. De parochie zocht naar wegen om toch met elkaar verbonden te blijven, aldus Elly Barendregt-Koalsie in een aankondiging namens De Goede Herder. De parochie besloot tot het uitzenden van besloten liturgische vieringen. "De vieringen kunnen dus niet bijgewoond worden", aldus de parochie.

De komende periode is een belangrijke in de christelijke traditie. De eerste viering die te zien zal zijn via You Tube is de viering van Palmzondag, de viering van Jezus intocht in Jeruzalem, toen nog glorieus, op weg naar zijn lijden en sterven. Palmzondag is normaliter een feestelijke viering met veel aandacht voor de kinderen en veel vrolijkheid.

In de basiliek van de H. Liduina-OLV Rozenkrans zal een priester zondag voorgaan in de viering, vanaf tien uur. Ook de liturgie op Witte Donderdag, Goede Vrijdag (de Kruisweg om drie uur en de avondplechtigheden), de Paaswake en de viering van Eerste Paasdag zullen op het You Tubekanaal van de parochie te zien zijn. De Kruisweg wordt gevierd in de Pax Christikerk in Vlaardingen en de viering van Eerste Paasdag in de Andreas Petrus en Paulus in Maassluis, de andere in de basiliek in Schiedam.

Het You Tubekanaal waarop de vieringen te volgen zijn is https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos.

De beelden hierboven zijn van Palmzondag 2019 in de Heilig Hartkerk.