Oppeppertje met dank aan Franciscus

05-10-2021 Gezond Redactie

Bij de wisseling van de diensten werd de rij langer dan de paar mensen of de foto; sowieso goed voor een praatje


SCHIEDAM - Een bij tijd en wijle gezellige oploop was het gisteren voor het Franciscus Vlietland, bij de kar-bar waar koffie werd geschonken, of een smoothie, met iets lekkers. Medewerkers van het ziekenhuis lieten zich dat goed smaken, een pittige break tijdens een drukke dienst, of een lekker 'afzakkertje' na gedane zaken.

Zelfs de mensen in de nachtdienst konden voor hun dienst nog even een oppeppertje 'doen' om echt wakker te worden na hun voorslaap. Tot een uur vannacht werd er koffie geschonken.

Het ziekenhuis bood het personeel dit aan omdat het feest was. Gisteren was het Werelddierendag, en die is op 4 oktober omdat het de feestdag is van Franciscus van Assisië. Het ziekenhuis is naar deze gekende dierenvriend - denk aan de wolf van Gubbio, of zijn Zonnelied - vernoemd.

Ook de komende dagen zullen de verplegers, laboranten, schoonmaakmedewerkers, leden van de medische staf, portiers, artsen-in-opleiding, polimedewerkers, voedingsassistenten, afsprakenmakers en nog heel veel meer collega's kunnen genieten van een lekkere koek of een smoothie-met-een-prettige-afdronk.

Bekijk de foto'sGerelateerd