Opnieuw Schiedammers met Corona naar ziekenhuis

01-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Twee Schiedammers zijn de afgelopen dag opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling van hun Coronaklachten. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM.

In het Franciscus Gasthuis & Vlietland lagen vrijdag 25 Coronapatiënten, in twee ziekenhuizen. Vijf daarvan lagen op de Intensive Care-afdeling. Hoeveel van hen Schiedammers zijn, maakt het ziekenhuis niet bekend. 

"We merken de toenemende druk, zowel op de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care als in de kliniek", zo meldt een woordvoerster van het Franciscus. "We doen wat we kunnen en we doen het samen in de regio." Opnieuw is begonnen met het verdelen van Coronapatiënten over de verschillende ziekenhuizen. "We zijn blij met de actieve status van het regionale en landelijke coördinatiecentrum patiëntenspreiding. Dit helpt ons om ook de reguliere zorg aan onze patiënten te kunnen blijven bieden."

Het RIVM meldt vandaag vijftien nieuwgeregistreeerde besmettingen met Corona in Schiedam. 

Volgens de bijgehouden cijfers hebben nu sinds het begin van de crisis 241 Schiedammers voor behandeling van hun Coronaklachten in het ziekenhuis gelegen of liggen er nog steeds.Gerelateerd