Ook in Maassluis E. colibesmetting

08-11-2017 Gezond Redactie

Klanten slaan ook in Schiedam water in voor de komende dagen

MAASSLUIS - Het waterbedrijf Evides heeft zojuist bevestigd dat ook in Maassluis sprake is van een E. colibesmetting in het drinkwater. Het betreft echter een zeer beperkt gebied, namelijk de Zuidbuurt, goed voor niet meer dan twintig adressen.

Evides heeft de bewoners van de Zuidbuurt op de hoogte gesteld. Ook voor hen geldt het advies om het water tenminste drie minuten te koken voor het te drinken of er eten mee klaar te maken. Voor de rest van Maassluis gelden geen beperkingen.

De E. colibacterie is volgens Evides door werkzaamheden in het leidingennet terechtgekomen. Het bedrijf doet onderzoek hoe dit kon gebeuren en probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Evides adviseert om het water in een fluitketel of pan te koken en niet in een waterkoker omdat het water hierin geen drie minuten achter elkaar kookt. Het kookadvies geldt voor zeker drie dagen. Hierna wordt gekeken of dit verlengd moet worden. Ook huisdieren in het besmette gebied mogen alleen water drinken dat drie minuten is gekookt. Het water kan wel gebruikt worden voor de afwas en om te douchen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water volledig betrouwbaar is.

Volgens Evides is het drinkwater besmet met 'zeer lage aantallen van de bacterie'. Wie het water heeft gedronken en twijfelt aan de gezondheid, moet contact opnemen met de huisarts. Gerelateerd