Categorieën

Service

Ontwikkeling Coronacijfers in Schiedam gunstiger dan elders

Ontwikkeling Coronacijfers in Schiedam gunstiger dan elders
Gezond

Ontwikkeling Coronacijfers in Schiedam gunstiger dan elders

  • Redactie
  • 09-09-2020
  • Gezond
Ontwikkeling Coronacijfers in Schiedam gunstiger dan elders

SCHIEDAM - Het aantal nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam stijgt niet zo hard als elders in Nederland. In het land zijn 1140 nieuwe positieve Coronatests afgelegd, zo meldt het RIVM.

Dat is flink meer dan gisteren, eergisteren en de afgelopen tijd. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid noemt de situatie zorgelijk, met name in de grote steden.

In Schiedam meldt het RIVM vandaag vier nieuwe besmettingen; gisteren waren dat er vijf, eergisteren acht. De stad kleurt op de plaatjes nog steeds rood, omdat er afgelopen zeven dagen meer dan vijftig nieuwe infecties per honderdduizend inwoners zijn vastgesteld, te weten 54. Dat staat in Schiedam gelijk met 43 feitelijke besmettingen. Dat is aanzienlijk meer dan de week ervoor, toen 27 Schiedammers besmet raakten. De week daarvoor waren dat er 28.

Maar elders in het land is de ontwikking nog ongunstiger. Momenteel is niet Amsterdam Coronahoofdstad, maar Delft. Daar werden afgelopen zeven dagen 141 infecties per 100.000 inwoners vastgesteld, in Amsterdam zijn dat er 104, met daar tussenin nog Den Haag met 106 en de gemeente Ouder-Amstel met 121/100.000.

Rotterdam doet het relatief goed, met 75/100.000 besmettingen afgelopen week. Andere gemeenten met meer besmettingen dan in Schiedam zijn onder meer Bergeijk (96/100.000), Diemen (83), Eersel (77), Weesp en Barendrecht (74), Leidschendam-Voorburg (73), Rijswijk (71), Hoeksche Waard (67), Utrecht (61) en ook Maassluis (57).

Eveneens gestegen is het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames. Minister De Jonge noemt een gemiddelde per dag van 7,7 opnames.I Onder Schiedammers worden al twee weken geen ziekenhuisopnames gemeld. Twee mensen met Corona zijn de afgelopen 24 uur overleden, aldus de RIVM.