Ontwikkeling Corona in Schiedam gunstiger dan elders

16-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – In Schiedam zijn de afgelopen 24 uur 41 mensen positief getest op Corona. Dat meldt het RIVM.

Dat betekent dat het geleidelijk terugdringen van het virus in de stad aanhoudt. Dinsdag en woensdag werden zestig nieuwe besmettingen in Schiedam gemeld, gisteren 48.

Dat is gunstiger dan de ontwikkelingen in heel Nederland. Het RIVM meldt zojuist 7997 nieuwe infecties in het land, weer meer dan de 7791 positieve tests die gisteren werden gemeld. De dagen daarvoor, toen er in Schiedam twee keer zestig besmettingen bijkwamen, was het landelijke totaal 7305 op woensdag en 7378 op dinsdag. Nog maar tien dagen geleden waren het er 4548.

Achttien mensen met een Corona-infectie overleden in de afgelopen 24 uur in Nederland. Dat waren er maar liefst elf minder dan gisteren. 86 Mensen moesten met hun klachten als gevolg van Corona worden opgenomen in het ziekenhuis, enkele meer dan gisteren. 45 Mensen maakten de gang naar de Intensive Care, dat waren er weer acht meer dan gisteren. Volgens de RIVM-cijfers zou dat in geen van de gevallen om Schiedammers gaan.

In de afgelopen zeven dagen zijn er 332 Schiedammers positief getest op Corona. Uitgedrukt per 100.000 inwoners betekent dat een aantal van 420.

Dat de ontwikkeling in Schiedam iets beter is als in Nederland bewijst de plek van de stad op de lijst met plaatsen met relatief de meeste Coronabesmettingen. Vandaag zijn er 26 gemeenten die gemiddeld meer mensen kennen die besmet zijn met het virus. Gisteren waren dat er 21.Gerelateerd