Ontmoeten nog nooit zo bijzonder

28-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Elkaar ontmoeten was nog nooit zo bijzonder. Die ervaring geeft nieuwe brandstof aan de Week van het Geluk.

Niet verrassend staat die week dit jaar in het teken van de Corona-uitbraak. Bijzonder, aldus de organisatoren, is de recente ervaring van veel Schiedammers dat ontmoeting belangrijk is, en eigenlijk best bijzonder, als je het goed beschouwt.

Dat ontmoeten kwam er voor velen maar betrekkelijk weinig van de afgelopen maanden. Veel vaste activiteiten die in verenigingen en clubs en bijvoorbeeld het ouderen- en jongerenwerk worden georganiseerd, kon niet doorgaan. "Toch zijn er ook nieuwe activiteiten ontwikkeld", zo stellen de organisatoren van de Schiedamse Week van het Geluk.

Die zijn meestal besloten of beperkt, op afspraak. De Week van het Geluk is een mooie gelegenheid om informatie en inspiratie, aldus de organiserende partijen in het sociaal domein. "En om te laten zien wat er in Schiedam allemaal voor moois is, het hele jaar door."

Wethouder Patricia van Aaken vindt dat ontmoeten meer aandacht verdient: “Tijdens de Week van het Geluk besteden we extra aandacht aan ontmoetingen en geluk. Op deze manier geven we in Schiedam op een positieve manier aandacht aan de jaarlijkse week tegen eenzaamheid. "De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst en misschien is daar een beetje hulp bij nodig.”

In Schiedam is de landelijke week tegen eenzaamheid enkele jaren geleden omgedoopt tot de Week van het Geluk. De werkgroep Eenzaamheid representeert de actieve partijen in het sociale domein in Schiedam en zorgt voor een programma. "Organisaties met extra of bestaande activiteiten in alle wijken van Schiedam worden onder de aandacht gebracht, zodat meer zichtbaar wordt wat er allemaal te doen is in Schiedam", aldus de organisatoren van de week. "Met als doel de drempel zoveel mogelijk te verlagen en alle Schiedammers uit te nodigen ermee kennis te maken." De Week van het Geluk is dit jaar van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober.Gerelateerd