Categorieën

Service

Nog één kleine week opgeven voor Fittest

Nog één kleine week opgeven voor Fittest
Nieuws

Nog één kleine week opgeven voor Fittest

  • Redactie
  • 09-09-2015
  • Nieuws
Nog één kleine week opgeven voor Fittest

SCHIEDAM – Op maandag 5 oktober kunnen alle Schiedammers (en ook de Vlaardingers) weer aan de bak met de Fittest. Inschrijven kan tot komende dinsdag.

In 2012 vond de laatste Fittest plaats en deze was toen bestemd voor deelnemers vanaf 55 jaar. Dit jaar staat deze gezondheidstest open voor iedereen vanaf 35 jaar. Naast de fitheid van de deelnemers worden kracht en lenigheid getest en zijn er een opticiën en een audiciën aanwezig. Mochten er zorgelijke resultaten uit de test komen, dan kan dat direct besproken worden met een arts. Deze kan dan een doorverwijzing geven naar de huisarts of specialist.

Op het programma van de Fittest staan:
- Bloedsuikerspiegel testen
- Bloeddruk meten
- Lengte meten
- Gewicht meten
- Handsnelheidstest
- Reactietest
- Handknijpkrachttest
- Zit- en rektest
- Circumductietest
- Peak-flow meten
- Wandeltest
- Oogtest (door opticien 't Hart optiek) Niet verplicht!
- Oortest (door audicien van Gent) Niet verplicht!

Behalve de Fittest is er op 5 oktober ook een informatiemarkt over gezondheid en bewegen, waar informatie te verkrijgen is over verschillende welzijnsinstanties, sportverenigingen, vrijwilligerswerk en sociale dienstverleners uit Schiedam en Vlaardingen.

De Fittest vindt plaats in Sporthal Margriet aan Nieuwe Damlaan 5 in Schiedam. Deelname aan de test kost €7,50 per persoon, dit is inclusief een kop koffie of thee. Inschrijven dus voor 15 september. Aanmelden kan per telefoon via 010 - 435 25 34 of via e-mail naar [email protected].