Nieuwe bestuurder Franciscus Gasthuis & Vlietland

17-02-2020 Gezond Redactie

Foto: Franciscus


SCHIEDAM - Huub Wieleman is benoemd tot tijdelijk lid van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Vanaf vandaag is Wieleman aan het werk, als tijdelijk vervanger van Mark Janssen, die overstapt naar het Radboud Umc in Nijmegen.
 
Huub Wieleman heeft sinds 2015 ervaring in de zorg als financieel directeur bij de Reinier Haga Groep. Daarvoor werkte hij bij Deloitte. Wieleman is vooral financieel onderlegd, zijn ervaring ligt in lange termijn financiering en financieel beleid. Hij zal ook met name de ICT van de ziekenhuizen onder zijn hoede nemen.

In Marjolein Tasche en Niels Honig heeft Wieleman zijn college-bestuurders. Zij stellen: "Wij verwachten met zijn kennis en ervaring de ingeslagen weg op het gebied van financieel management, technologische innovatie en vastgoed te kunnen waarborgen."

Harro Knijff, voorzitter van de raad van toezicht van Franciscus Gasthuis & Vlietland: "Door zijn ervaring op het gebied van meerjarenplanning en ICT is hij goed in staat om continuïteit te bieden voor een periode van circa een jaar. Dit geeft ons tijd om te kijken hoe wij verder invulling gaan geven aan de raad van bestuur in de toekomst."

 


Gerelateerd