Niels Honig versterkt bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland

30-10-2019 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Niels Honig is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Hij gaat per 1 februari volgend jaar aan de slag.

Honig is momenteel bestuursvoorzitter van de Stichting Zorggroep Florence in Den Haag. De afgelopen tien jaar vervulde hij daar verschillende management- en bestuursfuncties bij de instelling, met verschllende verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg in de Haagse regio.

Honing begon zijn werkzame leven als verpleegkundige en weet dus wat zorg aan het bed inhoudt, zo laat Franciscus Gasthuis & Vlietland weten. "Zijn ervaring in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg zal Franciscus zeker gaan helpen met innovaties vanuit of aansluitend op de gehele zorgketen en het optimaliseren van de samenwerking met de verschillende zorgpartners", aldus het bericht met de aankondiging van de komst van de nieuwe bestuurder.

Marjolein Tasche en Mark Janssen, sinds het vertrek vanKaren Kruijthof begin dit jaar de twee bestuurders van het ziekenhuis, stellen verheugd te zijn met de komst van Honing. "Wij verwachten met zijn kennis en ervaring en zijn frisse blik op samenwerking en innovaties een volgende stap te kunnen zetten als topklinisch ziekenhuis."

Harro Knijff, voorzitter van de raad van toezicht van het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft eveneens hoge verwachtingen van Honing en zijn ervaring in de zorg. Hij zal goed in staat zijn om de verbinding te leggen tussen de cure en care binnen de zorgketen waar Franciscus zich in beweegt, aldus Knijff. "De raad van toezicht heeft alle vertrouwen dat door deze raad van bestuur er grote stappen gezet kunnen worden op het gebied van netwerkorganisaties en samenwerkingen."Gerelateerd