Negen nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam

03-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Negen nieuwe Coronabesmettingen meldt het RIVM vandaag in Schiedam. Dat zijn er flink meer dan de afgelopen dagen. Gisteren kwamen er in de stad drie nieuwe virusinfecties bij, net als eergisteren.

De relatieve toename in de laatste zeven dagen per honderdduizend inwoners komt daarmee vandaag op 43. Gisteren stond dat cijfer nog op 34.

Montfoort is momenteel de gemeente in Nederland waar de kans het grootste is Corona op te doen. Daar zijn momenteel 137 mensen per 100.000 besmet. Verder zijn het met name de grote steden waar relatief veel besmettingen voorkomen. In Den Haag zijn dat er 67 per 100.000, in Amsterdam en Rotterdam 66 en andere ‘hotspots’ in Nederland zijn momenteel Eemnes en Diemen, met 64 besmettingen per 100.000 en verder Huizen, Eersel, Oude IJsselstreek en Delft.

Vandaag waren er in heel Nederland 601 meldingen van nieuwe besmettingen. Gisteren waren dat er 734, maar naar nu blijkt was dat fors hogere aantal dan gemiddeld in de afgelopen week een gevolg van technische problemen, die maakten dat de dag daarvoor minder besmettingen in de statistieken konden worden opgenomen (toen 462).

Geen Schiedammers zijn de afgelopen dagen in het ziekenhuis opgenomen en er zijn ook geen overledenen.Gerelateerd