Categorieën

Service

Moreel beraad binnen Argos

Moreel beraad binnen Argos
Nieuws

Moreel beraad binnen Argos

  • Redactie
  • 28-10-2015
  • Nieuws
Moreel beraad binnen Argos

Vlnr: Linda Nijgh (manager Argos Academy), Ruth Schreuder, Angela Kezijer en Ageeth Ouwehand (Raad van Bestuur)

SCHIEDAM - Binnen de Argos-Zorggroep wordt een moreel beraad ontwikkeld. Dat is een gespreksmethode waarin wordt gekeken wat goed handelen is, in complexe situaties.

De workshop 'Moreel Beraad', door Ruth Schreuders en Angela Keijzer, werd tijdens het Kennispodium dat Argos-Zorggroep gisteren hield in Theater Koningshof in Maassluis door de medewerkers als beste beoordeeld. Deze won daarmee de Argos Academy Award en een geldprijs om het moreel beraad binnen de zorggroep verder te ontwikkelen.

De workshop van Schreuders en Keijzer was een van de zeven die tijdens het Kennispodium werden verzorgd door medewerkers van Argos. Alle hadden ze een link met de ouderenzorg en het thema van het Kennispodium: ‘Plezier in het werk’.

Het Kennispodium is voor alle medewerkers van de groep met verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg en revalidatiezorg in de Waterweg-steden. Het heeft tot doel om hen de mogelijkheid te geven hun kennis met andere collega’s te delen.

Sprekers op het Kennispodium waren verder bedrijfsantropologe Daniëlle Braun die sprak over organisatiecultuur en Kim Spierenburg die haar persoonlijke verhaal vertelde en ook viool speelde. Een primeur was het ‘broodje Argos’; dat is vanaf vandaag te koop op alle locaties van Argos.