Categorieën

Service

Minder infecties in Schiedam en Nederland

Minder infecties in Schiedam en Nederland
Gezond

Minder infecties in Schiedam en Nederland

  • Redactie
  • 19-07-2021
  • Gezond
Minder infecties in Schiedam en Nederland

SCHIEDAM - Of het is omdat het vandaag maandag is (en er in het weekend anders wordt getest en resultaten minder worden verwerkt), of dat de verspreiding van Corona in Schiedam daadwerkelijk op zijn retour is, zal blijken. Het RIVM meldt vandaag in ieder geval 25 nieuwe positieve tests in de stad, aanmerkelijk minder dan in de afgelopen dagen. Gisteren ging het om 43 nieuwe infecties.

Daarmee daalt ook het aantal infecties in de afgelopen week iets, van 232 naar 225. Een week geleden was het aantal positieve tests dat Schiedammers in de voorgaande week aflegde 126.

De 225 besmettingen in de afgelopen week in Schiedam staan gelijk aan 283 infecties per 100.000 inwoners. In Vlaardingen ligt dit cijfer vandaag op 236, in Delft op 654 en in Rotterdam op 684.

In heel Nederland worden vandaag ook flink minder nieuwe besmettingen gemeld: 8932, tegen 10247 gisteren en nog meer in de voorgaande dagen.

Er werden in Nederland afgelopen 24 uur 54 mensen met Corona in het ziekenhuis opgenomen, twaalf meer dan de voorgaande dag. Negen mensen moesten naar een van de Nederlandse IC's, een kon de IC verlaten, waardoor het aantal Coronapatienten dat op de Intensive Care behandeld wordt, steeg met acht naar 84. Twee Coronapatiënten overleden in de afgelopen 24 uur.