Minder besmettingen vastgesteld in teststraten

12-11-2020 Gezond Redactie

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM – Steeds minder Schiedammers die in een teststraat van de GGD een Coronatest afleggen, krijgen een positieve (dus: ‘besmet’) uitslag.

Afgelopen week bleek uit de tests dat 24,5 procent van de Schiedammers die zich lieten onderzoeken op een Corona-infectie die inderdaad hadden opgelopen. Dat is nog altijd relatief veel: in het Rijnmondgebied kwam in dezelfde periode 21,1 procent van de deelnemers positief uit de test.

Tegelijkertijd is het minder dan in de voorgaande week 44, toen 28,9 procent van de Schiedammers die de test aflegde, besmet bleek. Aldus cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

In totaal 1255 Schiedammers kregen vorige week een testuitslag te horen. Dat waren er flink minder dan een week eerder, toen 1520 zich lieten testen (en een uitslag ontvingen). Die week, tussen 26 oktober en 2 november, was wel de week waarop de meeste tests werden afgelegd. In de week waarin 1 oktober viel bijvoorbeeld, legden 1012 Schiedammers een test af.

De percentages en aantal tests gecombineerd betekent dat vorige week 308 Schiedammers een positieve test ontvingen, tegen 439 vorige week. De laatste keer dat minder positieve Coronatests door Schiedammers werden afgelegd was in de week vanaf 5 oktober.

Volgens de GGD lag aantal Schiedammers dat afgelopen week positief uit een test op het virus kwam hoger dan genoemde 308. De dienst meldt 342 infecties. Dit omdat ook op andere plaatsen dan bij de GGD in de teststraten wordt getest, zoals bij huisartsen en in ziekenhuizen en ook steeds meer bij commerciële aanbieders. De vraag is in hoeverre de uitkomsten van deze tests aan de GGD worden doorgegeven.Gerelateerd