Minder besmettingen, ernstiger gevolgen Corona

26-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het RIVM meldt het overlijden van een Schiedam aan de gevolgen van besmetting met Corona. Verder is er een stadgenoot opgenomen in het ziekenhuis en zijn er zestien nieuwe infecties met het virus geconstateerd.

In totaal zijn nu 64 stadgenoten overleden aan de gevolg van Covid-19. Het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur ligt lager dan het gemiddelde over de afgelopen week.

Landelijk is de tendens blijvend dalend: vandaag worden 3.997 nieuwe vastgestelde infecties doorgegeven. Gisteren waren dat er 4.129, eergisteren 4.924. Al enkele dagen achter elkaar worden er iedere dag minder nieuwe besmettingen gemeld.

Afgelopen 24 uur werden 219 met Coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis, vijftig meer dan gisteren; 52 mensen moesten naar de Intensive Care, met dan het dubbele van het aantal dat gisteren werd gemeld. 87 Mensen overleden aan de gevolgen van Corona, ook meer dan het dubbele van een dag eerder. Het totaal aantal overleden als gevolg van de pandemie is nu 13.664.Gerelateerd