Categorieën

Service

'Mijn leven dat jij niet kent', over palliatieve zorg

'Mijn leven dat jij niet kent', over palliatieve zorg
Nieuws

'Mijn leven dat jij niet kent', over palliatieve zorg

  • Redactie
  • 22-09-2015
  • Nieuws
'Mijn leven dat jij niet kent', over palliatieve zorg

SCHIEDAM - 'Mijn leven dat jij niet kent.' Dat is de titel van symposium over palliatieve (pijnverzachtende) zorg. Dit ter gelegenheid van de internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Deze dag vindt ieder jaar in oktober plaats. Het symposium, georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg-Noord, wordt gehouden op dinsdag 13 oktober. Plaats van handeling is de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen, bijna op de grens met Schiedam.

‘Mijn leven dat jij niet kent!’ is de vertaling van het internationale thema van de Dag van de Palliatieve Zorg ‘Hidden lives, hidden patients’. Het netwerk voor palliatieve zorg in onze regio heeft een vertaling gemaakt van dit thema naar de rol van de professional in de relatie tussen cliënt (patiënt), familie en mantelzorger/zorgwaarnemer. In vaktermen de 'dynamische driehoek' genoemd. Hoe deze driehoek werkt, licht Loes Everts toe in haar inleiding.

Daarna worden deelnemers uitgenodigd twee workshoprondes te volgen, verzorgd door verschillende sprekers uit het veld. De thema's van de workshops zijn: Verdieping van het systeem: cliënt, mantelzorger en hulpverlener - Casusbespreking; breng uw eigen casus mee! - Moreel Beraad; wat is moreel beraad en hoe pas je dat toe in de palliatieve zorg? - Wat is het verhaal achter het verhaal?

Het symosium begint om twee uur 's middags en wordt afgesloten met een diner, verzorgd door leerlingen van het Lentiz College.